Nabovarsel.info har gleden av å fortelle om et spennende prosjekt som det jobbes med i hovedstaden. Mange har fått med seg den finfine platen til Pantha Du Prince: Black Noise. Blant annet Noah Lennox (Panda Bear) sin gjesteopptreden har fått oppmerksomhet. Vel fortjent oppmerksomhet. Før det laget han en plate som heter “This Bliss” og som bør få låne ditt øre, den også.

Panta Rhei project pres. Pantha Du Prince & The Bell Laboratory:


 

“The Bell Laboratory” er et nytt verk komponert av Pantha Du Prince sammen med komponist Lars Petter Hagen.

Ideen kom til Pantha Du Prince (Hendrik Weber) da han gjestet Oslo i fjor sommer, og komposisjonsprosessen med Lars Petter Hagen har funnet sted i både Oslo og Berlin over de siste seks månedene. I The Bell Laboratory utforsker Hendrik og Lars Petter klokker og melodisk perkusjon både rytmisk og klanglig, i et akustisk perkusjonsverk for et 64 klokkers stort carillon støttet opp av fire perkusjonister

På Øyafestivalen vil musikken bli fremført av Martin Horntveth, Erland Dahlen, Håkon Stene og Heming Valebjørg, i tillegg til klokkenist fra Oslo Rådhus Vegar Sandholt på carillon, og Pantha Du Prince selv på lydprosessering.

Premieren blir torsdag 11. august i Middelalderparken, på Øyas teltscene Klubben, og alt ligger til rette for en spektakulær konsert. Dette blir en unik mulighet til å høre noen av de mest spennende utøverne innenfor rytmisk elektronisk- og samtidsmusikk opptre sammen for første gang.

Lars Petter Hagen

Lars Petter Hagen er en kjent figur innenfor den norsk samtidsmusikken, hvor han i en årekke har komponert instrumentalmusikk, elektroakustiske verker og lydinstallasjoner, samt musikk for film, teater og dans. Han vant Arne Nordheims komponistpris i 2003, og har siden utmerket seg på festivaler som Berliner Festspiele og Donaueschinger Musiktage. Han var tidligere kunstnerisk leder og direktør for Ultima festivalen, Happy Days og Nordic Music Days.

Panta Rhei

Panta Rhei er et prosjekt satt i gang av Håkon Vinnogg og Mattis With.
Målet for prosjektet er å oppfordre til samarbeid og skape en møteplass for koblingen mellom partiturbasert samtidsmusikk og rytmisk alternativ musikk, der fokus vil rettes mot utforskning i skjæringspunktene. Det skal legges til rette for at komponistene og musikerne selv skal få utforske disse.

Prosjektet’s første år gjennomførte de en konsert i samarbeid med Ultima, Øya og Museet for Samtidskunst hvor den tyske trioen Brandt Brauer Frick bøe satt sammen med den norske perkusjonstrioen Pinquins for å gjenskape BBF’s akustiske technomusikk live. Fremførelsen fant sted på Museet for Samtidskunst og var en utsolgt konsert som fikk god pressedekning med en helside i Aftenposten, og ble til en times langt program med konsertopptak og intervju med alle involverte på p2’s «Musikk i Brennpunktet».

I år jobber de eksklusivt med, og er initiativtagere for The Bell Laboratory.