Foto: Svein Sund

Jørund Hannevold er 25 år og skatter til Bergen. Etter studier i Falmouth er han nå visuell kunstner. Han jobber med flere medier og spesielt digital teknologi er et verktøy som Hannevold er besatt av å utforske, med et symboltungt og underliggjørende blikk. Nabovarsel har initiert et samarbeid hvor Hannevold skal komponere fem tablåer som lanseres og vises frem for et publikum under Nabovarselarrangementer. Denne serien har fått navnet “Livsløpsk” av Hannevold.

Om serien sier han: “En forespørsel om en serie på fem verk fikk meg til å tenke på femdelte ting. Fem fingre, fem sanser, fem smaker osv, men etter en del pønskning kom jeg frem til fem merkedager; fødselen, dåpen, konfirmasjonen, bryllupet og begravelsen. Disse er bautasteiner i vestlig tankegods, og det er nettopp vestlig tankegods jeg har trukket mye av inspirasjonen fra, spesifikt heraldikk, vestlig mystisisme, alkymi og middelaldermanuskript.”

Han fortsetter: “Selv om prosjektet har et grunnlag i tradisjonelle kilder, tolker jeg dette materialet på en personlig måte. Derav tittelen ‘Livsløpsk’. Jeg lar mine egne assosiasjoner løpe løpsk.”

For å oppleve disse tablåene slik kunstneren intenderer, må Nabovarsel besøkes de neste fem gangene dette forekommer. Mer informasjon om både arrangementene og Jørund Hannevolds tablåer får man fortløpende på våre nettsider.

Bildet som brukes er i promosammenheng og ikke en del av utstillingen.