FKA Twigs

Den londonbaserte artisten FKA Twigs ga for noen uker siden enda en smakebit på hennes kommende EP. Videoen til Water Me er ganske minimalistisk bestående nesten utelukkende av et nærbilde av artistens ansikt. Den er tilsynelatende filmet foran en greenscreen – som får stå ubrukt. Bakgrunnen forblir grønn, mens artisten nærmest flyter over den. I forgrunnen endres små detaljer, og kombinert med de forvrengte stemmene får videoen et surrealistisk preg.

 

FKA Twigs virker til å være en av de artistene som er flinke til å utnytte internett for å promotere seg selv. Hennes første EP er produsert av henne selv, og er tilgjengelig gratis på hennes hjemmeside. Alle de fire sporene på denne låten har hver sin medfølgende video; et tydelig fokus på en visuell identitet, virker til å være en gjenganger. Fra hennes kommende EP er de to låtene som er sluppet også akkompagnert av videoer, og i likhet med musikken, virker produksjonsverdien til å være skrudd opp noen hakk. How’s That har et drømmeaktig utrykk, med seksuelle undetoner –  jeg er usikker på om det er jeg som er skadet etter å ha lest for mye psykoanalyse, eller om dette faktisk er tilfellet. Uansett, få med deg videoen.

 

 

Den kommende EPen, tittulert: EP2 slippes 9 september på plateselskapet Young Turks, et londonbasert plateselskap som blant annet har gitt ut John Talabot, Jamie XX, Koreless og El Guincho. Produksjonen på albumet er i sammarbeid med Arca, som også har produsert to av låtene på Kanye Wests nyeste album Yeezus, og lager en veldig tung, mørk og interessant form for hip hop.