Nabovarsel har gleden av å annonsere at Verdensrommet slipper debutalbumet Verdensrommet den 21. august 2015. Du kan allerede nå høre første singelen fra dette sære universet, nemlig duetten Skien med Chris Holm (Young Dreams, Bloody Beach). Holm og Verdensrommets vokalist Andreas Høvset males et interessant, ofte motstridende, forhold til hvor man kommer fra og hvordan man kan velge å forholde seg til det.

Andreas Høvset utbroderte det slik: “Skien handler egentlig om at det er fint å være bekymringsløs tenåring, og tro at man er ekstremt verdensvant, samtidig som man har lyst til å utforske alt. Chris Holm har skrevet en tekst om sitt sted, sine folk og sitt liv. Som en slags motsats til min tekst: 30 vs 18, på en måte. Tekstene er veldig uformelle og skal bære preg av en slags stream of conciousness, så at det virker som en dagbok føler jeg er en bra beskrivelse. Noen av låtene har jo bare tall eller datoer som titler.”

Albumet har, i tillegg til Chris Holm, gjestespill fra Lars Vaular og Verk. Albumet er spilt inn i samarbeid med Kenneth Ishak

1) Intro | 2) Meg de alle så på (med Chris Holm) | 3) 7. september (med Lars Vaular) | 4) Frem og tilbake | 5) Interlude 1 | 6) 11 | 7) Jeg skjønner ikke hvorfor jeg føler meg bra (med Verk) | 8) Skien (med Chris Holm) | 9) Interlude 2 / Cabaret | 10) Vestheimgata 2

Photo by: Synne Sofi Bønes

Photo by: Synne Sofi Bønes