Ekko-babyen har tatt sine første steg, og det med en lovende dansefot for resten av festivalen. I en bris av sval røyk og et lysshow direktesendt fra underbevisstheten, kunne festivalgjengerne oppleve en Østre fra sin tøffeste side. Walls åpnet kvelden med miksede innspillinger av komponist og radiotekniker Daphne Oram (!) Det røsket i bassen og satte hjerterytmen i riktig takt. Senere til uken (onsdag) vises også filmen om Oram.

Danse-loungen i kjelleren er klart en fristelse vanskelig å motså, og hyperpopulær mellom festivalens konserter. Den er åpen hele festivalen, og svært dansbar. Luke Abbot rullet kvelden videre inn i høstmørket med en housegroove som fint kunne vært en kamels savannetur i ørkenen. Layed back, yet moving. Før DJ-settet løp i mål med kveldens staffettpinne, spilte elektronikamaestro Sam Shackleton. Med et massivt lydbilde oppsummerte Shackleton dubstep-historien fra 90-tallet og fram til i dag, i ett og samme sett. Stort!

I kveld fortsetter festivalen med 80-talls-alibi og DJ-guru Harvey Bosset. Mye tyder på at konsertopplevelsene denne lørdagskvelden blir av de virkelig gode. Biosphere og Skatebård kjører i gang med en dansepakke, like etter DJ Candle in the Wind, DJ Andrew og Plutopops livesending.

 

FOTO: Oddbjørn Steffensen