Hei folkens,

I en serie vi lansere i disse dager skal forskjellige personer tilknyttet musikk og klubbkultur i Bergen og omegn liste opp fem utgivelser de har satt pris på i 2010. Målet er at folk kan ta en liten titt på hva forskjellige mennesker liker og kategoriserer som “viktige” for året. Først ute er Knut Guribye, også kjent som Automat.Piss.Tool. Han er kjent som en av foregangsmennene i Bergen hva angår en noe “tøffere” sound; fylt av droner, breakbeats og tung Bass med stor B. Ta en titt selv, hentet fra arrangementet “The Complex” som fant sted i Teknikerkroen i 2008:

5 BESTE 2010

NOISIA – SPLIT THE ATOM (VISION RECORDINGS)

Heftige knatrende basslinjer og heavy sidechaining! Fungerer like bra på Landmark som i de tidlige morgen timer på Teknikerkroen. Litt shiiit på skoene, hvem bryr seg?!

BROKEN NOTE – FLOOD (AD NOISEAM)

Råaste bassen! Gutta med motorsagen rasper meg hinsides, jeg gnisser tenner, lader pisstoolen og går amok! Take me, do me! NÅ!

JAZZSTEPPA – INVESTMENT DECISION (STUDIO ROCKERS)

Når jeg trenger litt sukker i skålen, når jeg trenger litt søtt i sjelen. Digger å dra frem synthtrommene på morran og jamme til disse gutta, naboen min liker det ikke hehe!

BAR 9 – THE BEGINNING

Dette er gutta jeg går i kjelleren og koser med. Mørkt, slemt og skummelt. Filthy mmm … SnoopaLoopa: deg og meg i kjelleren nå med Spandex’n på!

VENETIAN SNARE – MY SO-CALLED LIFE

De fleste som driver med IDM/ breakcore ( gjesp) er i mine tinnitus fylte ører ingenting annet enn kjipe kopier av Aphex Twin ( stakkars mann! kondolerer! ), men hos Aron Funk trykker alltid gassen litt hardere, litt som Reodor Felgen, gjennom gulvet; “pulls all the stops” som det heter på internasjonalen, mannen tar den ut! Han finner ikke opp kruttet igjen, men han serverer Old skool jungle grøt med verdighet! Ja takk, smør på!