Bergens Kultband™

ADVANCED LANGUAGE

Så, du fikk ikke drasset deg bort til Landmark lørdag 15. januar for å se Advanced Language og Ewan Pearson. Uff da. Heldigvis filmet vi det, med skikkelig lyd. Flere klipp fra denne kvelden kommer. Det er takket være fotograf Morten Vee; flink nok til å feste et kamera på et fast punkt og koble inn lyd fra miksebordet og vips. Frem til vi får noen klipp fra Ewan Pearson har vi i mellomtiden en låt fra et av bandene vi virkelig har tro på. Advanced Language.

Advanced Language startet som Petter Berges soloprosjekt. Det er ikke så verst i bandformat heller. Ikke rart det er en publikumsfavoritt. Ikke rart folk som Ewan Pearson, Anthea og Move D liker det. Med låten “Physical Love” har de hatt en liten hit som har opplevd spillelisting på Studentradioen i Bergen og som er blitt anbefalt av redaksjonen til NRK Urørt. Den låten har en video. Sjekk den ut. Der er ikke helt trygg å se på arbeidskontoret, eller med mamma i nærheten, men den er verdt det. Live-opptaket derimot, er trygt for alle. Faktisk er det noe vanskelig å se hva som foregår. Opptaket ble gjort for at bandet skal kunne se seg selv, og bli bedre om de skjønner kedegåri. Men nok prat, her er den:

“Somewhere Around Her” er altså en av de mange, fine låtene Advanced Language sitter med. Vi gleder oss til de får rumpene sine inn i studio og spilt inn saker. “Somewhere Around Her” har en basslinje man kunne ha dødd for, en nevrotisk bridge og et følsomt disco-refreng. Alt i alt er dette en fin låt, fra et band med potensiale til å bli noe mer enn Bergens beste kultband. Kvelden på Landmark går inn i historiebøkene som en av de beste vi har hatt. Neste gang er lørdag 19. februar med Sven Weisemann, Terje Bakke og Tobii. Det blir kjekt, det også.