Jeff Mills har et av de største navnene i teknohistorien. Han var med på å grunnlegge Underground Resistance i Detroit, men hans første album Waveform Transmission Vol. 1 kom ut på Tresor, et plateselskap og en klubb som var sentral i utviklingen av tekno i Berlin på 90-tallet. Tresor, tysk for hvelv, var lokalisert i en stor kjeller og beskrives kanskje best av Johnnie Stieler, en av grunnleggerne, når han forteller om hvordan de fant stedet: “Først så vi ingenting, men foran bygningen var det en kjellerrist, og ut av den kom det iskald luft. Da var det klart at vi at vi måtte inn. Hva for noe stort og mørkt ligger under her?”

“The Hacker”, fra Waveform Transmission vol. 1, er strobetekno av beste sort. Uten 4/4-basstromme, men alt annet enn vektløs. Sporet passer bra til den relativt ubeskjedne programerklæringen til Tekknozid, en rave-serie nevnte Stieler var med på å organisere forut for Tresor-grunnleggelsen:

“Advarsel: Tekknozid er ikke et nytt synonym for disco. De hardeste techno-beatsene fra house, industrial, hip-hop, electronic body music (E.B.M.), new beat og acid virker sammen med psykedeliske lys- og effektinstallasjoner på underbevisstheten. I total ekstase mister man grensene for tid og rom. Syner fra underbevisstheten åpner et vindu til cyberspace, dette udefinerbare rommet bak skjermer, synthesizere og satelittantenner.”