1382984_582825175109677_1700573320_n

Tidligere når folk snakket om techno, eller jeg leste at noe ble beskrevet som techno fikk jeg med en gang en slags ubehagelig assosiasjon til Tiësto eller Scooter. En dag ut av det blå, introduserte en venn meg for en kar som gikk under navnet Objekt; musikken hans hørtes ikke ut som den technoen jeg kjente, jeg ble umiddelbart fascinert. Etter denne hendelsen skjønte jeg at techno egentlig var dødskult.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/5879797″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Objekt eller Tj Hertz som han egentlig heter er utdannet elektrisk ingeniør og utvikler programvare for Native Instruments, et tysk selskap kjent for å gi ut digitale synthesizere og trommemaskiner. Musikken bærer preg av dette – den høres bare utrolig bra ut. Bassen sparker deg i magen på en god måte, og lydbildet er tungt, stort og massivt, samtidig som det høres veldig åpent og detaljert ut. Dette er tydeligvis en fyr som vet hva han driver med.

Objekt beveger seg i grenselandet mellom dubstep og techno og i musikken finner man referanser til techno fra 90-tallet og tidlige Warp-utgivelser. Objekt har en relativt liten katalog. Han virker til å være svært selektiv til hva han gir ut, og er flink til å bare gi ut mikser for kredible aktører. Totalt er det gitt ut tre ep-er med to spor på hver utgivelse. Dette utgjør totalt seks låter i EP serien, ikke akkurat en overveldende mengde. I tillegg til dette har han gjort noen remikser for en liten håndfull artister, bla Radiohead og SBRKT. Det er med andre ord ganske stort når Objekt gir ut nye låter, da dette forekommer sjeldent. Det er derfor ganske kult at han la ut klipp fra sin kommende EP som han slippes 4.november.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/playlists/11754084″ params=”” width=” 100%” height=”450″ iframe=”true” /]