Som noen av dere helt sikkert har fått med dere så har vi i Nabovarsel gjenopplivet podcasten vår og i feeden finner du flere programmer du forhåpentligvis kan like. Yoda Neida handler om film og har med Kinolars og Mario Urban, mens i Naboprat så intervjuer Emilio interessante mennesker fra kulturlivet i Bergen. Jacob Lysgaard gir deg kule DJ-mikser og ny, elektronisk musikk i Lysgaard Leverer.

Abonner via iTunes: http://apple.co/1MjSqpy
RSS-feed (Downcast o.l.): http://feeds.feedburner.com/nabovarselpodcast

ALISA LARSEN (SPASIBA / BERGENS TIDENDE)

Alisa Larsen

Alisa Larsen

Alex & Sigges Podcasts | http://alexosigge.libsyn.com/
Alex & Sigges Podcast er en av Sveriges største podcasts med rundt 300 000 ukentlige lyttere, og er ledet av rikets to (arguably!) største mediedouchebags. Men det er altså her de legger fasaden til siden og legger ut om alt fra familieliv og manier til absurde hverdagsepisoder og kulturelle anekdoter. Morsomt, provoserende og til tider rørende. Nybegynner? Start med Greatest Hits-episoden.

All Songs Considered | http://www.npr.org/sections/allsongs/
Ingen over ingen ved siden av. Bob Boilen og Robin Hilton har siden 2000 levert en ukentlig oppdatering på ny musikk innen de fleste sjangere og fortsetter å være en av de mest toneangivende musikkpoddene der ute. Det er her jeg oppdaget Courtney Barnett, da hun ga ut sin første EP. I tillegg til selve podcasten utgir de en hel haug ekstramateriale, blant annet en serie kortere klipp de kaller +1. Klassiker!

RIKKE HELGESEN (HIPHOPBONANZA)

Rikke Helgesen

Rikke Helgesen

Ålreit, to podcaster jeg anbefaler:

Først og fremst, la meg kjapt nevne de uunngåelige. Hvis ikke man abonnerer på disse, har man ikke knekt podcast-koden: This American Life, Radiolab og Serial (ny sesong!).Så til saken.

Death, Sex & Money |  http://www.wnyc.org/shows/deathsexmoney/
The show from WNYC about the things we think about a lot, and need to talk about more. Fant du ut at Holland Taylor dater 30 år yngre Sarah Paulson via 730, E! eller Buzzfeed? Jeg visste det før deg, for jeg abonnerer på Death, Sex & Money, hvor Holland gjorde et flott intervju for noen uker siden, og dette kom frem. Strålende Podcast om, sjokkerende nok, død, sex og penger, i samtale med både kjente og ukjente. Topp stemning!

Planet Money |  http://www.npr.org/sections/money/
Grunnen til at jeg kan historien om hvordan norsk laks ble stort i Japan (fremført på skrekkelig dårlig nordnorsk-engelsk), om hvordan epler blir avlet frem til best mulig smak og fortjeneste, og hvorfor jeg, som faktisk bruker medlemskapet på treningssenteret mitt, er ekstremt dårlig butikk for dem. Korte episoder om økonomi, hvor de tar for seg ett tema av gangen. Gode greier!

Honorable mentions:
You Must Remember This: Filmhistorie i utvidet format.
Here’s The Thing with Alec Baldwin: Fine samtaler mellom Alec Baldwin og mer eller mindre kjente figurer.
Criminal: Korte episoder om ymse kriminalsaker, som regel i intervjuform.