Selv om New York vanskelig kan beskrives som periferi i de fleste sammenhenger, har metropolen generelt spilt en underordnet rolle i utviklingen av elektronisk dansemusikk sammenlignet med byer som Detroit, Chicago, Berlin og London (hip-hop passer naturligvis ikke inn i dette bildet, men har mesteparten av sin historie hatt en egen dynamikk atskilt fra annen klubbmusikk). Joey Beltram er et annet unntak, som etter et par tidlige utgivelser hos det eklektiske New York-baserte plateselskapet Nu Groove, ga ut milepæler som «Energy Flash» og (sammen med Mundo Muzique) «Mentasm» på belgiske R&S Records.


«My Sound» har ikke helt samme historiske status som ovennevnte spor, men er en vannvittig gøy produksjon likevel. Galskapen i både samplearbeidet og rave-synthene er stor kunst, og selv om historieskriving har en tendens til å viske ut omgivelsene til fordel for liten gruppe kanoniserte genier, er det morsomme med «My Sound» at den kanskje heller burde hatt navnet «Our Sound»: Hovedvokalen («my sound, which is the champion sound») er for eksempel tatt fra Kicksquads «Soundclash», som igjen har samplet Super Beagle.