Facebook-event: http://www.facebook.com/events/335458643308034

Vår årlige tradisjon med å tilby band fra Bergen, som skal til by:Larm, på en scene helgen før Oslofestivalen finner sted, finner sted i år også.

Som alltid blir det en fin rekke med live-opplevelser og elektrisk stemning i salen. Vi har gleden av å annonsere to band, men også love at vi annonserer noen flere band snart:

22:00 Dørene åpner
22:30 Advanced Language
23:30 HEMMELIG OVERRASKELSE
00:30 Línt
01:30 Chain Wallet

CC: 100,-

Venue: Landmark v/ Bergen Kunsthall
Aldersgrense: 20 år

4MagnusHaalandSundeFirkant_WEB

Línt

Som barn av samtidans post-rock, var ambient og draumande gitarkomposisjonar nøkkelord for Línt sitt utgangspunkt ved oppstarten tilbake i 2012. Inspirasjonen frå storheiter som Mogwai og Sigur Rós var tydeleg, og mottakinga frå publikum varm. Men dei hadde meir på hjertet enn å heidre sine musikalske førebilete. Frå utgivinga av «Línt EP» i 2013, via spelejobbar på by:Larm, Trondheim Calling og Hovefestivalen, har impulsar frå fleire sjangrar lista seg inn i lydbiletet og sørga for eit meir eklektisk, leikande og søkjande uttrykk. Då trommeslagaren i slutten av 2012 fekk senebetennelse, henta han like greitt inn ny trommis og starta sjølv å eksperimentere med elektronikk og programmering av beats, synthar og loops. Eksperimenteringar som desse har dei siste par åra tatt sekstetten i ei ny retning, med blant anna impulsar frå trip hop og Portishead. Resultatet er samla i debutalbumet «Then They Came For Us», med lansering 17. april.

Photo by: Yngvild Gotaas Torvik

Chain Wallet

Ut av det blå kommer det et nytt band fra Bergen som like gjerne setter i gang sitt bandliv med to av de mest catchy poplåtene vi har hørt på en god stund. Chain Wallet kombinerer vindskeive synthpads med skranglete chorusgitarer. Bandet, hvis hovedkjerne består av Frode Boris, Christian Line og Stian Iversen, har så langt bare eksistert i et 9 kvadratmeter stort øvingslokale i Laksevåg. I august slipper de sjutommeren «Stuck In The Fall» på Nabovarsel. På B-siden finner man den mørke, drømaktige «Same Place».

advancedlanguage_cocaine_jpg

Advanced Language

For noen låter, for et band. En kulthit i altfor lang tid og nå med et flottiflott album (Samples) bak seg.