Processed with VSCOcam with f2 preset

Nå som sommerferien har ankommet, er det høysessong for dødtid og reising. Endeløse timer på buss, tog, fly eller på stranden. Det er ikke alltid lett å finne ut hva man skal ta seg til, men her er i hvert fall et lite tips:

Om du har en smarttelefon kan du laste ned applikasjonen fra «WNYC». Dette programmet inneholder et knippe spesielt utvalgte podcaster.  Det fine med å bruke denne applikasjonen kontra det å bare abonnere fra, for eksempel, iTunes er at den har den fantastiske «discover»-funksjonen. Hvor mange ganger har du vel ikke lett gjennom podcastbiblioteket ditt for å finne ut at, egentlig, så er det ingenting du har lyst til å høre på. Fortvil ikke, det kan skje den beste. «Discover»-funksjonen lar deg krysse av dine interesseområder, og hvor lang tid du har. Du blir deretter presentert med noen utdrag fra programmene, som overlapper med dine interesseområder, HURRA.

WNYC-select

Et radioprogram jeg har hatt mye glede av den siste tiden er 99% invisble. Et program de selv beskriver som: «et lite program om design, arkitektur og de andre 99% usynlige aktivitetene som former vår hverdag».

Som du kanskje har skjønt handler det i stor grad om verden rundt oss, og hvor mye av dens utforming vi tar for gitt. Episode 101s «Cover Story» tar for seg tidsskriftets utvikling. Hvordan det både av nødvendighet, tilfeldighet og på bakgrunn av ny teknologi skifter form og uttrykk. Det tilfeldige kommer til uttrykk gjennom noe så enkelt som hvordan tidsskriftene stables i kiosker. I USA stables de som oftest horisontalt så man bare ser den øverste tredjedelen av bladet, mens det i storbritania stables slik at de overlapper og bare den ytterste kanten er synlig. Dette har ført til at tidsskriftets utrykk må tilpasses hvordan det stables.

http://99percentinvisible.org/episode/cover-story/

Kanskje du syntes det er mer interesant å høre om grafitti og lurer på hvor det ble av all grafittien på togene i New York? Kanskje du også er interesssert i å finne ut av hvorfor akuratt 12 mai. 1989 er den ofisielle datoen for når grafitittien forsvant?

http://99percentinvisible.org/episode/clean-trains/

NB: Nabovarsel har også en podcast, ikke om design eller arkitektur, men med JÆVLIG FETE BEATS. Det er bare til å klikke på fanen merket podcast på toppen av siden.