1167728_10153066120585134_2139104450_n

 

Thor Baukhol, opprinnelig fra det han kaller “Gudbrandsdalens OL-kvartal” – Lillehammer, er nå i en overgangsfase mellom Bergen og København. Han har tidligere gitt ut Söppel EP i 2009, et mini-album kalt Fluktrom i 2011, Skurk EP i 2012 og arbeider for øyeblikket med en ny EP. I følge han selv har sjangeren en tendens til å endre seg med stemningen. Fellesnevneren for musikken beskriver han som ambient dronemusikk, ispedd 2 step rytmer, med unntak av noen dubinspirerte utgivelser innimellom. Baukhol er tilknyttet plateselskapet Slekta Grammofon med utgivelser av artister som blant annet Vintersol og Foreground Set.

 

HAR DU NOEN KOMMENDE PROSJEKTER?

Arbeider med en ny EP som forhåpentligvis er klar til høsten en gang. Blir ganske rugged og dubby denne gangen, ispedd noen ambientpartier. Ett av sporene fra EPen, Fivreld, ligger ute som en pre-release hos musikk-kollektivet Fenomena Studios, så man kan få en forsmak hvis man vil.

 

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/95139634″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Hvilke produsenter ser du opp til om dagen?

Følger ikke godt nok med om dagen, men av norske undergrunnsprodusenter bør man holde øynene opp for Foreground Set i hvert fall. Han er snart klar med ny EP, og forsmaken ga umettelig mersmak. Også tidligere bergensbaserte vGrr kan legges til i listen. Til slutt er Bjørn Torske absolutt verdt å nevne.

Utenfor Norge er det nesten for mange, men jeg kan i hvert fall nevne Arpanet, Kode9, Oneohtrix Point Never, Khonnor, Worrytrain, Jefre Cantu-Ledesma og Aphex Twin.

 

Hvor henter du inspirasjon fra?

Jeg får helst giv av nye musikalske leketøy, nyoppdagede produksjonsmetoder og egen stemning, og arbeider best i de oppadgående utgangene av de lavere kurvene på berg- og dalbanen. Finner inspirasjon i musikk jeg hører rundt omkring også, men da er det gjerne komposisjonen, rytmen eller sjangeren jeg henger meg opp i. Vanskelig å sette klare grenser for inspirasjonen egentlig, med unntak av nyspiritualisme. Der går grensen. Ellers går det meste, og det er mye forløsning i en kopp kaffe og årgangssnus.

 

Du har blant annet remikset Ekkolodd tidligere, hvordan gikk dette til?

Det hele begynte vel med at en del nyinnflyttede gudbrandsdølinger i Bergen, dvs Ekkolodds vokalist Kim, keyboardist Daniel og barndomskompis Håvard, gjorde som de store og dro på dannelsesreise til Hirtshals for å bli bedre kjent. En katastrofe av en tur, men vi kom ut av det som en styrket gjeng og resultatet ble etter hvert at vi flyttet sammen i et kollektiv som sørget for tak over hodet og mye godt musikalsk samarbeid. Ekkolodds øverom på Bergen Kjøtt ble senere et samlingssted for jams, og resten sier seg selv egentlig.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/50423578″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Nå som du forlater Bergen til fordel for København, har du noen tanker om det norske vs det danske  elektronikamiljøet?

Er ikke uten omtanke for det norske elektronikamiljøet, men det er sjelden at jeg ofrer det en tanke egentlig. Føler meg ikke spesielt som en del av det , men jeg er jo i et visst miljø av mennesker som leker med samme type instrumenter som meg. Det jeg verdsetter mest i mitt eget miljø er at vi pusher hverandre fremover ved å remikse hverandre, og at vi stort sett er tilknyttet små uavhengige plateselskaper grunnet på ildsjeler som ikke stiller krav utover kvalitet.

I utgangspunktet flytter jeg til København for å fullføre en filosofigrad, så det er ikke musikkmiljøet som tiltrekker meg. Musikalsk sett har jeg ikke noen spesielle forventninger, men regner med at det finnes en synthfiplende stakkar eller to der også. Uansett så kommer jeg til å holde kontakten med gjengen i Bergen, og høste eventuelle frukter i København etterhvert som de kommer.