HVA SA DO? KULAN, MAN.

Released by: NABOVARSEL
Release/catalogue number: NABOVARSEL006
Release date: Jun 8, 2012

Nabovarsel har gleden av å slippe den offisielle debutsingelen til en av Bergens mest talentfulle rappere, Action The Man. Han har holdt på like lenge som plateselskapet, og grunnleggerne har nærmest vokst opp med ham i Bergen by. Det ble derfor et naturlig broderskap når plateselskap fant sin første hip-hop-artist, og hip-hop-artist fant sitt første plateselskap. Under følger en tekst av Nedin Mutic om rapperen og singelen.

———-

Ungdomspoesi – introducing Action the Man

Den 23. Mai blir en ny hip-hop-singel sluppet i Norge. Navnet på artisten er Action the Man. Og han vil ikke bare preike over vers. Det han vil er å handle!
Tekstene er pakket inn i en casual sound, som refererer like mye til west coast 90-talls rap (les: Warren G) som til den late lyden av Houston. Med andre ord en wizkhalifisering av det norske hip-hop-lydbildet.

Ved å blande melankolske vibber med «in your face»-attityd introduserer Action The Man noe nytt til norsk hip-hop. I singelen «Weed>Nav» formidles ikke bare en laidback (dog kompromissløs) motstand mot «normaliteten», men også en samfunnskritikk av vår narrative hverdag, dvs. den felles skapte historien vi liker å fortelle oss selv om oss selv. Det som utfordres er konformiteten, den bekreftende mottagelsen av alt som beskriver oss i vår medialiserte virkelighet, sett gjennom outsiderens øyne. Den fremmede ungdommens følelse av ikke-tilhørighet formidlet i rebelske toner av fortapelse som smerter. Men det er fin smerte, som en kjærlighetssorg, hvor smerten lærer oss like mye om den andre som om oss selv. For hva er det som gjør at vi fortsetter å kjempe? Svaret er HANDLING – og forkynneren er Action The Man.

By Nedin Mutic

http://www.facebook.com/actiontheman | label contact: emilio @ nabovarsel.info | artist contact: actionthaman @ gmail.com | http://handlingens.tumblr.com/

ACTION THE MAN – WEED (er større enn) NAV / KULAN

En hardtslående undergrunnsingel fra rapperen Action The Man, bergensk flow over old school-beats.

01. Weed (er større enn) NAV
02. Kulan

Ute: 09. juni 2012

Cover: Øystein Grutle Haara