Terje Bakke er et spesielt tilfelle. Ikke har han vokst opp midt i smørøyet. Ikke er han sønnen til en kjent musiker/studiofyr. Han er fra Åsane. Onkelen hans er ordfører Gunnar Bakke. Han jobber på ICA Maaseskjæret. Og han er en av de hotteste (les: spennende og relativt “ukjent”) produsentene og dj-ene Norge kan tilby, for tiden.

Han har nettopp sluppet en ny DJ-mix, noe det er vel verdt å bruke litt tid på. De fleste har fått med seg at Terje er stødig på miksingen, men det er verdt å bemerke seg at valg av plater er også noe Terje kan.

Terje Bakke – Promo August 2010 by terjebakke

1) Hei Terje, hvordan har du det i dag?

Heisann! Jeg har det omsider bra igjen! Maskinen min krasjet fullstendig i helgen, og det på samme dag som jeg hadde en frist for en låt til en EP. Verden gikk under og jeg lå i fosterstilling hele helgen for å trøste maskinen min. Nå har jeg etter hvert fått reinstallert alt og er back in action friskere enn før.

2) Hvor befinner du deg akkurat nå?


Jeg befinner meg i min leilighet/studio, hvor man stort sett alltid kan finne meg.

3) Du har nettopp spilt inn en promo-mix for august. Fortell litt om hvorfor du gjør dette…


Det er flere grunner til hvorfor jeg valgte å gjøre dette først i august. Før hadde jeg en filosofi om å spille inn en ny promomix i måneden. Nå har jeg imidlertid kommet fram til at et par promo-mixer for året skaper eksklusivitet, og en ekstra glede for dem som da venter på ny promo mix. Grunnen til at jeg har laget promo mix nå er 1. Jeg har ikke laget promo mix siden februar, så det var på tide med fresh sounds. 2. Jeg er for tiden aktuell med flere utgivelser og remixer, og tenkte at en promomix nå vil kunne gi meg ekstra promo til eventuelle nye fans. 3. August måned (og sommeren) er for min del den beste tiden på året når det gjelder musikk. Musikken bærer preg av sommer, sol, glede, frihet og sex!

4) Hva ligger bak valget av låter? Er det bare pga musikken, eller kan det ligge noe nettverksskapende i det også?


For min del er det kun musikken som ligger bak valg av låter for en mix. Når det er sagt så har jeg en sterk visjon for hvilke retningslinjer jeg følger når jeg lager en mix. Jeg bruker for det første veldig lang tid på å finne låter jeg føler harmonerer godt sammen som kan skape et samlet helhetsinntrykk, fremfor at hver enkelt låt i seg selv skal gi den største tilfredsstillelse. Jeg har også alltid vært fan av å overaske lytteren med låter som ikke har blitt hørt før. Dette er et av mine våpen som DJ til å skape eksklusivitet og gi lytteren en ekstra grunn til å sjekke ut mixen enda en gang og enda en gang og enda en gang. Til denne mixen har jeg for eksempel valgt ut et par låter jeg vet det KUN er jeg som sitter på.
5) Dine utgivelser i det siste er veldig fete, men de er også veldig langt unna den sounden som er trenden i Oslo og Bergen. Hva tror du det skyldes, det at du har en sound såpass fjernt fra dine “samtidige”?

TAKK for det! Jeg tror det ganske enkelt kan forklares ved at jeg ikke bryr meg om trender og ikke er spesielt inspirert av scenen verken i Bergen eller Oslo musikkmessig. Jeg inspireres av en scene hvor man går ut når solen står opp, dette er per dags dato ikke mulig verken i Bergen eller Oslo. Det er også ganske trist, fordi jeg føler både Bergen og Oslo går glipp av en stor opplevelse som jeg føler alle kulturelle mennesker med åpent sinn til musikk ville slukt.

6) Du fikk oppmerksomhet veldig tidlig, men med en helt annen type musikk enn det du er kjent for i dag. Om du hadde kunnet leve tenårene igjen, hadde du valgt å vente med å sende musikken din ut?

Både ja og nei. Jeg skulle ønske at jeg på det tidspunktet hadde følt selv at jeg hadde bedre tid og at jeg kunne vente med å sende musikken min ut til jeg virkelig kunne stå inne for mine verk. Jeg var veldig ung da jeg ga ut min første plate, og når jeg ser tilbake på det med all den erfaring jeg har i dag, så føler man jo at man kunne vært tjent med å vokse opp litt først. På en annen side så er det å sende musikken sin ut et naturlig steg uansett hvilket stadie man er på og man utvikler seg hver dag som artist. Jeg velger også å tro at min bakgrunn har formet meg til den artisten jeg er i dag.
7) Hvilke råd vil du gi 15-åringer som lager musikk i gutterommet? Hva bør de gjøre for å bli så gode de kan bli?

Jeg vil anbefale alle å sitte seg mål, hvor SKY IS THE LIMIT. Man kommer så langt man bare vil om man virkelig vil det. HARDT arbeid, sterk motivasjon og visjon for å oppnå sine mål, samt holde beina godt plantet på jorden uansett hvilke suksess man måtte finne på å oppnå, vil heller ikke skade.
8) Sist, hvilken låt MÅ du spille for tiden?

En skikkelig sureshot for min del som aldri vil forlate bagen.

Loco Dice – How Do I Know (Cassy Remix) [Desolat]