Nabovarsel er på en mini-turné i sommer, men etter å ha stukket innom steder som Hovefestivalen på Knausgårds hjemsted og Ekstremsportsveko på Kjetil Rolness’ hjemsted slår vi, i samarbeid med Vinny Villbass, til med en audiovisuell pakkeopplevelse skreddersydd for fellesferien:

GLITTERBUG (DE) + VJ RONNI SHENDAR (ISR)

Glitterbug er hot shit i Tyskland; stort sett takket være et dobbeltalbum som ble gitt ut på 17. mai nå nylig: “Privilege”. 2 timer og 20 min med vakker tekno har ført til strålende omtaler i forskjellige musikkblekker og en del jobber som ofte er i samlag med den visuelle artisten Ronni Shendar, noe som er tilfellet her.

Selv om Berlin er – og alltid vil være – et av verdens viktigste steder for elektronisk musikk, kommer man ikke utenom Köln som en by som har stått for en nyskapende og publikumsvennlig form for tekno som kombinerer melodier og en “emosjonell sensibilitet” med dansing og partyfaktor (les: Kompakt). Sånn sett føyer Glitterbug seg inn i rekken av folk som Michael Mayer og Justus Köhncke: Folk som vet å kombinere nydelighet og driv. Selv om albumutgivelsen er strålende vakker og nesten zen-aktig, er live-showet hans fylt av energi.

Det hjelper at Ronni Shendar fra Israel er med; en israelsk videokunster som bruker eget materiale og gode ferdigheter til å sette sammen videotablåer som ofte er hakeslepp-frembringende gode. Slik er det i hvert fall i Vimeo-videoene vi har sett. Og vi ble nødt til å se de alle sammen.

http://vimeo.com/9639448

http://vimeo.com/8117994

Glitterbug på Myspace: http://www.myspace.com/meglitterbug

Ronni Shendar: http://www.ronni-shendar.com/

nabovarsel: glitterbug promo 1 from Jacob Lysgaard on Vimeo.

VINNY VILLBASS (NO)

Doktor Villbass har et enormt bra rykte i Oslo; og vi har hørt hvorfor. Den mannen kan mikse låter; og den mannen vet å stelle i stand et dansegulv. Noen sier det er sort magi, andre sier det er lange studier, men det er nok bare en flott evne til å sette på riktige låter, til riktig tid, på riktig måte. Dette gode ryktet har også begynt å sette seg utenfor Oslo, blant annet i hans andre hjemby Berlin hvor han driver plateselskapet “I’m Single” og arrangerer kvalitetsfester og kvalitetsnachspiels. Vi får en slags smakebit på dette denne kvelden.

http://www.myspace.com/vinnyvillbass

NJAAL (NO)

Stort sett den eneste dj-en i Norge som har lokket til seg en katt til et utested, og fått katten til å bli der frem til stengetid.

http://www.myspace.com/amiganjaal

—–

P.S. Vi feirer release på Nabovarselfanzinen; også kjent som “den der minnepinne-greien de der folkene driver på med”.

Dørene åpner 22:00
CC for mennesker: 50,-
CC for katter: 30,-