VERDENSROMMET – GI MEG ALT

Spotify: http://bit.ly/1m82N9f

Verdensrommet består av Andreas Høvset og Vetle Junker, som møttes i femteklasse med en felles fascinasjon for bl.a. Oasis og Red Hot Chili Peppers, samt Lars Berntsen, Martin Gowland, Vetle Vongraven og Tom Crozier. Raskt etter oppstarten i 2012 gav de ut dobbelsingelen “Sidelengs/Nytt”, produsert av Matias Tellez (Young Dreams, Sondre Lerche, Razika). Singelen fikk strålende kritikker, blant annet fra britiske Drowned in Sound og Refinery29, og i det følgende året gav Verdensrommet ut enda mer musikk, turnerte i hele Norge, varmet opp for bl.a. Sondre Lerche, Young Dreams og Bear in Heaven, og spilte på festivaler som Slottsfjell, Hove, Sørveiv og by:Larm.

I 2014 gikk Verdensrommet litt under jorda for å fokusere på sin debutplate. I løpet av en måneds arbeid i februar, i leiligheten Andreas og Vetle delte i Oslo, ble mange av skissene til, og over det neste året ble ti låter ferdigstilt. All skriving, innspilling og produsering ble gjort av Andreas og Vetle selv, for å kunne ha mest mulig kunstnerisk kontroll over materialet. Når plata skulle mikses tok bandet med seg materialet til Kenneth Ishak (Beezewax, Kaya Gunnufsen) sitt studio i Oslo. Resultatet har blitt en nyskapende og utfordrende plate, som er vanskelig å sette i bås med sjangerbegreper – selv om bandet bruker elementer fra både hip hop ala Nas eller Big L, jazz ala James Moody eller Chet Baker og indierock ala Arctic Monkeys eller Mac DeMarco.