For en fredag det er! Solen skinner og påskeferien begynner. Denne helgen er fullpakket med interessante klubbopplevelser, og vi er denne gangen så heldige at Anne Stinessen har skrevet en utstillingsguide. Denne helgen bør feires med både klubb og utstilling!

 

Fredag:

Skjermbilde 2015-03-27 kl. 14.05.37

Klubb Klubb:
Et helt nytt konsept som tar møljekonseptet til sin ytterste konsekvens: 20djs med 15 min hver. Hver DJ representerer et av byens klubbkonsept. Om du vil ha en rask oversikt over hvordan en superkomprimert versjon av klubbkonseptene i byen, sjekk det ut! Det blir dj verdenens svar på Girl Talk.

 

Skjermbilde 2015-03-27 kl. 14.07.08

Klubbmisjonen:
På Klubbmisjonen denne fredagen djer undertegnede (ØDE) sammen med noen hyggelige gjester. Denne kvelden er gjestene Rapchat kongen Emilio Sanhueza, danmarksfareren Stian Iversen og wildcard Christian Line.

 

Lørdag:

Klubb Klikk:
Njål Paulsberg fra Nabovarsel har utviklet det som for tiden er byens mest spennende klubbkonsept.  I løpet av kvelden vil Njål og hans gjest – denne gangen Pandreas – veksle mellom å spille live og å dje. Sjekk de veldig lovende videoene de har lagt ut på eventen.

 

Maksimal:
Østre får besøk av Wolf Müller med Alicia & Antichristiansen som oppvarming. Som alltid på Maksimal-kveldene blir det videokunst av Birk Nygaard, personen som er ansvarlig for å heve det visuelle nivået på den bergenske konsertscenen betraktelig.

 

Utstillingsguide:

Galleri Bokboden // PAC – Performing Arts Collective

27/3 – 29/3

PAC er en relativt nyoppstartet scenekunstgruppe fra Bergen og begrepet «harry» står i sentrum når disse inntar Galleri Bokboden denne helgen. Utstillingen utforsker estetikk i forhold til sosioøkonomiske grupperinger gjennom performativt, auditivt og scenografisk arbeid. PAC jobber mot å likestille de ulike uttrykksmåtene og skaper forventninger om en spennende og uforutsigbar kunstopplevelse!

facebooklink: https://www.facebook.com/events/547479555393583/

 

Galleri Fisk // Ruben Eikebø

27/3 – 29/3

Ruben Eikebø er student ved Kunst- og Designhøgskolen i Bergen og jobber hovedsaklig med maleri. Det dukker likevel opp innslag av video, skulptur og installasjon, og tematisk er det menneskets forhold til seg selv og omverdenen som står i fokus. I Galleri Fisk denne helgen loves det eurodance, god stemning, mat og drikke samt et fokus på barnets forhold til voldsfenomenet. Noe for enhver med andre ord!

facebooklink: https://www.facebook.com/events/818738721544833/

 

Stiftelsen 3,14 // Kader Attia + Kaia Hugin

27/3 – 03/06

Attia og Hugin jobber begge med menneskets forutsetninger, men på veldig ulike måter. De presenterer hvert sitt verk hvor de utforsker hva vi er i stand til å være eller gjøre. Attias installasjon, «Ghost», kan leses som en kommentar til religiøs og politisk undertrykking av kvinnen, men og en kritikk mot vårt samfunns gruppering av mennesker uavhengig av kjønn. Hvor fri er egentlig individet? Hugin viser videoverket «Motholic Mobble part 3». Med en bakgrunn fra samtidsdans bruker hun egen kropp i videoverket hvor hun utforsker våre fysiske og mentale begrensninger. Hun etterstreber et «ekte filmtriks» og fokuserer på tyngdekraft, drømmer og vår søken etter mening og tilhørighet. Dette blir både tematisk og visuelt spennende!

facebooklink: https://www.facebook.com/events/818011954940783/

 

KRAFT //  Karin Blomgren + Erna Elínbjörg Skúladóttir

27/3 – 03/05

Blomberg og Skúladóttir presenterer sitt første samarbeid, «DEPOSIT», hvor de spiller på KRAFTs fortid som banklokaler og de ulike betydningene av utstillingens tittel;;

“en pengesum som innbetales til en bank”

“et lag eller en masse av akkumulert materie”

“det å plassere noe på et bestemt sted”

De bruker den ubrente leiren i samspill med visningsrommets utforming og lover en ny, taktil og nærmest kroppslig opplevelse av stedet. Få med deg KRAFT på en måte du aldri har opplevd før!

facebooklink: https://www.facebook.com/events/400691440104768/

 

Hordaland Kunstsenter // MA-helg – Sif Ankergård

27/3 – 29/3

MA-helg er Hordaland Kunstsenters samarbeid med Kunst og Designhøgskolen hvor masterstudentene har mulighet til å søke om å stille ut i forkant av eksamensutstillingen i slutten av april. Først ut i år er Sif Ankergård og hennes, « I Will Say Something and You Will Understand it». Som tittelen antyder handler dette om språk, Ankergård utforsker forholdet mellom skrevet og muntlig tekst ved hjelp av plakater og en skulptur i form av en megafon. Hva er forskjellen på skrive noe og si det høyt? Hvor mye kan man strippe bort for at kun det viktigste av en setning står igjen? Dette og mye annet tar hun for seg i en utstilling hvor skulpturen vil bevege seg i løpet av helgen og utforske ulike former for stillhet og språk. Med andre ord, ingenting i veien for å gå innom flere ganger!

facebooklink: https://www.facebook.com/events/823276434411475/