Det er fin smerte, som en kjærlighetssorg, den som lærer deg like mye om andre som den lærer deg noe om deg selv. For hva er det som skal til for at du fortsetter å kjempe? Svaret er HANDLING.

Action The Man har tittet opp fra undergrunnen med singlene “Weed > NAV” og “Kulan”. Tidligere har han gitt ut uoffisielle mixtapes og gratislåter til hardbarkede hip-hop-hoder gjennom internett og CD-R. Det er på høy tid at Selim Mutic – som han egentlig heter – når et større publikum. En god start er “Dødsforelsket EP”, som består av nyere kutt få har hørt og noen låter som har kokt lenge. “Stødig” er en skummel, elektronisk dub-sak som setter an tonen: Flyten hans vokser, som om den får større selvtillit, mens stemningen virker dystopisk og inntåket. Videre til “Kulan”, hvor aggresjonen endelig hopper frem. Midt i EP-en skjer det, et lite genistrek: Det blir helt stille igjen. En enkel gitar, en nydelig melodi og en sangstemme som viser seg å være Action The Man. “Verden Går Rundt”. Plutselig er vi i en verden der skriveblokken viser seg å tilhøre en ung mann på søken etter sannhet, handling og mening. Linken til den mer klassiske “Si Meg Nokke Bra” viser oss en bro mellom den klassiske “boom bap”-stilen fra 90-tallets stil til dagens eklektiske, respektløse fremgangsmåte. Med en ekte miksteip-innstilling til både rapping og musikk er dette et anerkjennende nikk til hip-hopens historie og en tid der Bergen aldri fikk den oppmerksomheten den fortjente på nasjonalt plan.

“Weed > NAV”, nest siste låt på EP-en er en av de mest fengende, samtidig som den er litt ekkel. På en god måte. Og så kommer EP-ens sterkeste kutt, “Glemmer Ikkje”. En meget personlig – og tragisk – historie gjøres universell. En emosjonell kompleksitet som er til å ta og føle på. Ikke minst, er det et kutt som for alvor sementerer det faktum at Bergen har en hip-hop-stemme man bør lytte til.