BERGEN FILMKLUBB, NABOVARSEL & EKKOFESTIVALEN PRESENTERER: TIDENES NATT-TIL-17.MAI-FEIRING!

TIVOLI KINEMATOGRAFER @ KVARTERET

Når Bergen Filmklubb, Nabovarsel og Ekkofestivalen slår på stortrommene, sammen, er det lov å være både nasjonalist og patriot. Feir natt til 17.mai med oss! Vi lover både film, video, dansing, glede, gledesgråt, og gledesgråtsdansing. Og dette med noe av det ypperste verden har å by på.

—–

BJØRN TORSKE”(NO /SMALLTOWN SUPERSOUND)

Bjørn Torske er endelig tilbake med et nytt album og den kommer ut på smått legendariske Smalltown Supersound. Det er hans første album på tre år, etter at “Feil Knapp” imponerte over hele verden, med strålende kritikker i alt fra Resident Advisor, Pitchfork og FACT. Sistnevnte tok like gjerne dette nydelige og subtile albumet med på deres liste over forrige tiårs beste utgivelser! Bjørn Torske er ikke en person som overøser publikum med konserter, og få vet hva han har kokt opp denne gang. Alt vi vet er at vi får noen svært så kapable medmusikanter på scenen; og god stemning.

EWAN PEARSON (UK / KOMPAKT / PARTIAL ARTS)

Nabovarsel har prøvd å få det som trolig er verdens beste remixer til å gjeste Bergen før, men har aldri helt hatt verken flaksen eller pengene som kreves for å hente en av verdens mest anerkjente dj-s hit. Før nå. Ewan Pearson er et kjent navn for de fleste som driver med klubbmusikk; men om du skulle trenge overbevisning på at denne mannen er verdt pengene:

Remikser for Depeche Mode, Hot Chip, Foals, Junior Boys, Chemical Brothers, Freeform 5, Röyksopp og Cortney Tidwell har ført til at mennesker så forskjellige som Gwen Stefani, Goldfrapp, Tracey Thorn, The Rapture og M83 har jobbet med ham som produsent.

Umulig å kategorisere; Pearsons mix-cd-utgivelser inkluderer blant annet den anerkjente Fabric-serien pluss æren av å ha startet SciHiFi-serien til Soma. God nok er han til å fast spille på steder som Panoramabar i Berlin, Privilege, Pulp, Robert Johnson og The Rex i Paris. Vi gleder oss til å la Ewan Pearon føre oss inn på nasjonaldagen vår!

Last ned en dj-mix her: http://www.factmag.com/2010/03/22/fact-mix-134-ewan-pearson/

En spotify-liste med Ewan Pearsons nydelige arbeid: http://open.spotify.com/user/heiavincent/playlist/6DB4BLWlZ4KptBNPQyTXSq

DJ ASEL (NO / EKKOFEST)

Asel er en av drivkreftene bak den elektroniske musikkscenen i Bergen, både som arrangør av klubber, konserter og som platesnurrer. I tillegg til å reise land og strand rundt som dj er han også sjef for Ekkofestivalen og The Fix. Han har tidligere stått bak massevis av klubber og arrangementer som bla den legendariske klubben Elektra (1999-2004), samt en endeløs rekke konserter. Sammen med Mikal Telle utgjør han også klubbkonseptet/dj-duoen Hot!Hot!Hot! som har en imponerende liste spillejobber bak seg. The New Wine, for å ta et eksempel, maser fortsatt hull i hodet på oss i Nabovarsel om den gangen han og The Whitest Boy Alive “battlet” hverandre på Klubb Øya, en gang for noen somre siden. Bare for å nevne det.

NJAAL (NO / NABOVARSEL)

Njaal er velkjent for de aller fleste; mange husker med glede hans utrolige dj-sets på gamle Strædet; til tross for at gutten var ikke gammel nok til å betale fullpris på bussen en gang, som på den tiden ikke het Tide, men Gaia. Og så videre: Hans enorme produksjoner for Powerblytt etterfulgt av en utrolig remix av Skatebårds “Kosmos”; som rocker dansegulv i Berlin og Paris den dag i dag. Videre forbauset han alle med å lage musikk som aldri har sett sin make i Norge; under navnet “Put Your Hands Up For Neo-Tokyo”. Resultatet ble nominasjon til Årets Urørt og spillejobber i Skottland og rundt om i hele Norge. Du kan også se ham gi låtene til Matias Tellez syntetisk hjelp, som keyboardist.

http://www.myspace.com/amiganjaal

120,- ved forhåndskjøp (mer info kommer)
150,- ved døren.

Aldersgrense: 18 (student) / 20
——

http://nabovarsel.info

http://www.ekkofest.no